Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://givt.cz/RAOSset.php?organizationId=571

únor 2011 - Můj nejoblíbenější český film

06.02.2011 09:36
Na tohle téma by se dalo napsat mnoho věcí, ale myslím si, že napsat jediný film by byla docela škoda. Podlední dobou se mi české filmi začínají líbit čím dál víc. Předtím jsem české filmi nesledovala spíše americké. Ale v poslední době mě zaujal film Habermanův mlýn. Tento film byl naprosto úžasný a hlavně v podaní herecké role Karla Rodena. Je to jeden z naších nejlepších herců. Minulý rok jsem byla ze školou na jednom projektu Mosty přes moravu, kdej sme měli výměný pobit ze školou v Senici. A tam jsem vzhledla v kině film Normál. Nevěděla jsme do čeho jdu první jsem si myslela,že je to komedie ale asi po deseti minutách jsem pochopila,že tu jde o něco jiného. Byl to naprosto úžasný film. Sice jsem chvilkama byla v šoku a měla jsem chuť s kina odejít,ale stále mě tam něco drželo. Byl to poutavý příběh. Stále jsme přemýšlela jak to dopadne a otazníků v tomhle filmu bylo několik. Byla jsem napjatá od začátku až do konce. Ale myslím si kdyby nebylo úžasného výkonu Milana Kńažka tak by tento film nebyl tak dobrý, protože zahrát psychopata s takouvou nadsázkou a klidem by zvládl málokdo. Myslím si že Normál je jeden s nejoblíbenějších filmů. Ale asi bych neměla zapomínat na starší filmy. Kdysi nedávno jsme se dívala na televizi barandov kde jel film se zvláštním názvem Jen o rodiných záležitostech. Netušila jsme o čem je ale i přesto jsem se podívala. Na dobu kdy byl ten film natečen byl úžasný. Praktiky, které prováděli komunisti v doznávacích celách byly otřesné. A po shlednutí filmu se mamka na komunismus začala dívat trochu jinak. Akorát nechápu proč ten film v televizi v normálním čase aby se na to mohl každy podívat a uvědomit si tu dobu. Také mě velmi potěšil fakt, že se zde objevili i mí oblíbení herci vedle sebe a to Milan Kňažko a Karel roden sice v záporných postavách ale dobře zahraných. Myslím si že mě baví filmi nad kterým je potřeba se zamyslet. Buď na nespravedlnosti ve válce nebo nad pochopení psychopata Petra Kürtena a v neposlední řadě na komunismem. Tyhle filmi jsou pro mě asi jedny s nejlepší a také jsou mé nejoblíbenější. I když by se jich našlo daleko více.
91,67%
Zaslal: nela*34 (18 let)
11.02.2011 15:43
Mám dva oblíbené české filmy, na které bych se byla schopná dívat stále a stále dokola. Prvním je film s názvem Vůně Vanilky s mojí oblíbenou Bárou Munzarovou a Jirkou Dvořákem. Tento film o lásce poslušné ženy z vesnice, která touží po dobrodružství k mladému vojákovi mě zaujal kvůli emočně silným scénám, kdy se štěstí střídá s pocitem vinny a krutostí smrti. Hlavní hrdince jsem již od začátku přála, aby se jí splnily veškeré sny, aby to skončilo dobře, byla jsem tedy zklamána, že zodpovědnost této ženy zvítězí nad touhou po svobodě a ona se vrací tam, odkud přišla, zpět ke svému muži, matce a nevlastním dětem.

Druhý film, je trochu jiného rázu. Jmenuje se Jedna ruka netleská a jde o černou komedii s Ivanem Trojanem. Každému, komu se nevadí zasmát nad vážnými tématy doporučuji, nikdy na hlášky z tohoto filmu nezapomenu.
63,64%
Zaslal: yersinia (16 let)
04.02.2011 18:18
Jaký je můj nejoblíbenější český film? Tak na tuhle otázku neumím odpovědět jednoznačně. Je spousta pěkných českých filmů a já osobně mám právě české filmy velice ráda. Líbí se mně, že nejsou všechny, jak se říká, ja jedno brdo. Každý mě zaujal něčím jiným ... Kdybych měla vybrat pouze jeden, byl by to asi Román pro ženy. Pamatuji si, že když jsem ho viděla poprvé, nezaujal mě. Říkala jsem si, že je to pěkná blbost. Potom ale, už nevím proč, jsem se na něj podívala znovu a zamilovala jsem si ho. Hrají v něm výborní herci, je tam spousta vtipu a navíc je doplněný pěknými písničkami. Román pro ženy mám prostě ráda a můžu se na něj dívat klidně i několikrát dokola aniž bych se nudila ;)
62,5%
Zaslal: Andrea*47 (20 let)
04.02.2011 05:11
Myslím si,že na to, jaký jsme malý stát, máme celkem dost dobrých režisérů, kteří natočili pěknou řádku kvalitních a vydařených filmů. Rád se podívám třeba i na hodně staré filmy s rudolfem Hrušínským starším - třeba detektivky. To je totiž herecký koncert, fakt klobouk dolů před uměním této herecké generace. Ale i novější česká tvorba nabízí spoustu filmů, u kterých není škoda času posedět. Třeba Svěrákovy filmy jsou naprosto jedinečné svým humorem. Např. Na samotě u lesa jsem viděl snad stokrát, ale nikdy mě nenudí. Tenhle film mám prostě rád, je pozitivní, i lidi, které popisuje a celé to prostředí venkova. Kdybych měl zvolit svůj nejoblíbenější český film, tak bych mezi těmi mnoha dobrými filmy hlasoval právě pro tenhle.
50%
Zaslal: barnabas (21 let)
https://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
https://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
https://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
https://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
https://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
https://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
https://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
https://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
https://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
https://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
https://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
https://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
https://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy