Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://www.facebook.com/pages/poradna-laskycz/186630958026517/

prosinec 2003 - CO MI DAL A VZAL ROK 2003

26.12.2003 00:00
Ahoj všem!!!
Nejdříve zdravím všechny, kteří jsou na těchto stránkách poradna lásy, protože jsou fakt super.
Na téma co mi dal rok 2003 bych toho mohla napsat opravdu hodně, protože pro mě byl tento rok opravdu úspěšný. Dal mi další úspěšně dokončený ročník na dálkovém studiu, získala jsem nové zaměstnání, které jsem si opravdu moc přála prožila jsem krásné chvíle lásky, na které nikdy nezapomenu.
Na druhou stranu co mi vzal? Nepohodla jsem se s rodinou svého manžela, takže mi vzal kus mé duše, trochu mě šokovali svým chováním ke mě a já jsem to nějak nezvládla. Jsem hrdá, že jsem sama sebou ale pocit sounáležitosti ten chybí. Většinou to, co v životě prožíváme a co se nám stává, si způsoubujeme sami.
Když to shrnu, rok 2003 byl mi hodně dal, radost, štěstí, lásku i trpkou zkušenost. Prostě tak, jak to v životě bývá.
Pokud to bude možné, chtěla bych všem popřát úspěšný rok 2004 a poradit aby každý jednal tak, jak mu napovídá jeho srdce.

Zaslal/a: samanta (31 let)
50%
Archivní příspěvek
25.12.2003 00:00
Rok 2003 mi vzal skutočne veľa. V októbri mi zomrel starý otec, s ktorým sme mali skutočne krásny vzťah. Od útleho detstva som v ňom videla ideál, svoj životný vzor. Vedela som, že v ňom nájdem útočisko, pochopenie, nádej a kúsok nehy. No a predovšetkým lásku. Učil ma mnohým veciam, ukazoval mi, čo je v živote krásne, ako sa vyrovnať so smutným... Predstavoval pre mňa jedinečnú osobu a ja som si nikdy nemyslela, že ho môžem stratiť, že by sa mohlo stať, že ho neuvidím. Nemyslela som si, že ho uvidím umierať. Posledný mesiac strávil v nemocnici, ťažko chorý, a mne bolo jasné, že toto už nevydrží.Raz ma ani nepoznal, keď som pri ňom sedela. Deň po dni som ho videla umierať. Až nám jeden škaredý upršaný októbrový deň sucho oznámili, že zomrel. Rok 2003 mi ho vzal, ale zároveň ma obdaroval tými najsilnejšími zážitkami a pocitmi. Pocítila som, aký vzácny človek bol v mojom živote. Naučila som sa, že v živote sú aj iné dôležitejšie veci ako škola a vzdelanie... Rok 2003 mi daroval vieru, moju vieru a nádej. A veľkú vnútornú silu. Keď som ho počula kričať, uvedomila som si, že tie najvzácnejšie dary života sú ukryté celkom niekde inde.
Môj život sa zmenil od základu. ťažko sa nájde osoba, ktorá mi starého otca nahradí. No napriek tomu, som prestala byť sebecká. Možno to vyznie kruto, no prestala som si želať, aby sa starý otec dostal z agónie, hoci by som bola šťastná za každú novú sekundu. On však nie... Neviem, koľko by ešte žil potom, bol by však v hroznom stave a myslím, že je mu lepšie v nebi, ako by mu bolo tu - hoci medzi nami, no v pekle. Ja viem, že už sa tak skoro nestretneme, prosila som Boha, aby sa stala jeho vôľa. A ona sa stala. Viem, že teraz je celkom šťastný. A toto poznanie mi pomáha ísť ďalej.
Bolo to strašné, ale teraz viem, čo má skutočnú hodnotu a čo vo svojom živote chcem. Rok 2003 je pre mňa rokom strát a nálezov. Stratila som milovanú osobu ale našla som seba.
šťastný nový rok

Zaslal/a: Bebe (0 let)
50%
Archivní příspěvek
25.12.2003 00:00
Jo tak tento rok byl pro mne velmi zlomový.Změnilo se toho v mém životě hodně,a já se vám to teď pokusím napsat ve zkratce.Jmenuji se Gabka a je mi 18 let.Od malička jsem vyrůstala v malé vesničce nedaleko Ostravy.O mém dětství se nedá říct,že bylo štastné.Táta pil a nemohla jsem si užívat takových těch běžných rodinných radovánek jako je týden na chatě nebo dokonce u moře,tak leda práce na zahradě,s domácími zvířaty či v domácnosti-prostě vidlácky život.Nesmím opomenout,že pocházím za tří sourozenců.Sestra i bratr jsou o pár let starší.Když přišel čas,má matka zakopala válečnou sekyru a nechala se rozvést.Musím přiznat,že můj vztah k otci se mnohem zlepšil.
Ale teď už k tomu podstatnému tématu - rok 2003.
No v tomto roce jsem už čtvrtým rokem tetou,sestře se narodila dcera Karolínka a je chloubou celé naší rodiny.Každý z nás ji nosí ve svém srdci.Když už jsme u sestry,nechala se loni rozvést a rok 2003 mi zpočátku vzal perfektního švagra.Letos v létě si sestra našla přítele z ne moc dobré party-občas fetuje,takže mi rok 2003 nandal strach o mou neteř.Na začátku roku se taky má matka rozešla se svým přítelem,se kterým byla 4 roky.Po letech se potkala se svým dřívějším kamarádem,a ten mi přinesl nejvíc změn v tomto roce.Začal u nás bydlet a už odpočátku se mi moc nezamlouval,mnohdy jsem probrečela hodiny nad ztrátou předchozího nevlastního otce.S matkou se rozhodli,že se to u nás na baráku nedá vydržet-je nás tam mnoho, a začali se shánět po nějakém bytě.
A ještě něco o mě.Ještě před půl rokem jsem měla dvou a půl letý vztah s Pepou.Začala jsem ho podvádět,neboť mě nejen fyzicky ale i psychicky neuspokojoval,spíše týral.
V březnu mi matka oznámila,že sehnali byt v Ostravě a že se v květnu může nastěhovat.Trauma stoupalo a nakonec se rozhodlo,že půjdu s nimi.Bylo pro mě opravdu těžké smířit se s tím,že budu muset z té nejkrásnější vesnice do nejhorší části Ostravy a ještě k tomu do "králikárny",Bez zahrady,bez volnosti.Nejhorší snad bylo vzdálit se od mých nejlepších přátel.Řekla sem si,že nejsem první ani poslední a vrhli jsme se do stěhování.Bylo to před koncem školního roku,takže sem se bála,že nástup do maturitního ročníku zkazím.V červenci jsme už bydleli a já stále dojížděla ve svém mimobrigádním volnu za svou rodinou a přáteli do předešlého domova.Také za svým přítelem.Docela na něj v tomto popisu zapomínám,neboť nyní na něj nemám ani pomyšlení.V červenci totiž přišla další změna.V novém bydlišti jsem si poprvé vyšla ven a nikdy nezapomenu na ten pocit odcizení.Znám tady pár lidí,takže adaptace byla pro mě snažší.A tehdy se to stalo,tehdy jsem u letního kina poznala Jarka.Protože sem se podruhé v životě vážně zamilovala a po dvou letech se cítila s někým šťastná,nabrala sem odvahu a ukončila můj dvou a půl letý vztah.Bože,jak to bylo těžké a jak teď toho nelituju právě naopak.Problém byl v tom,že se Jarek to léto strašně rád oddával alkoholu,lepší,než ten předešlý drogám.Velmi se mi sním líbilo,ale nepřála bych žádné holce ty chvíle,když se napil-tahat jej domů a poslouchat před lidmi sprosté nadávky za které jsem slýchala na druhý den omluvy.Pomalu jsem si zvykla na tento život a bojovala sem.Říká se,že trpělivost přínáší růže a mi přinesla plnou zahradu růží.Ne z mého donucení,ale ze svobodného Jarek přestal pít,protože poznal že mě miluje.Jsem s ním nyní 4 měsíce a bez tradičních hádek vedem z mého pohledu vcelku spokojený vztah.Vánoce s ním byly pěkné a byl mým největším dárkem.3 dny před štědrým dnem sem ale zažila šok,když sem přišla domů a matka stála ve dveřích ubrečená a u hlavy držela ručník od krve.Její přítel ji uhodil a ona si rozbila hlavu.Nervozita a stres před vánocemi stoupal a neměl konce.Jarek mi docela pomohl,že tady vůbec je a ani o tom asi neví.Svátky jsme s mámou přežili s ním bez menších hádek a potyček.Bylo to včera a dnes je dnes a zase to samé-od rána hádky.Čeká mě tedy ještě jedna změna.Sestra se chce s malou a se svým pochybným přítelem odstěhovat a my s mámou se možná vrátíme zpět na barák.Máma se začala stýkat s tím přítelem,se kterým byla 4 roky a já ji ted nic jiného nepřeju,než aby byla zase štastná,tak jako já.
Omlouvám se,ve zkratce jsem to nenapsala,ale bohužel toho nebylo málo,co mi tento rok přinesl.
Doufám,že alespoň někdo si to přečte.Předem děkuji za pozornost a nesmím zapomenout vám čtenářům,ale i vaší poradně popřát krásný zbytek Vánočních svátků a do Nového roku jen samé splněné přání a hlavně to zdraví.Možná se za rok ozvu a bude to úplně jiné
Pa Gabka

Zaslal/a: Gabka (18 let)
50%
Archivní příspěvek
23.12.2003 00:00
Vzal mi to, že jsem začala pít alkohol(ale ve zdravých dávkách) a dal mi lásku.

Zaslal/a: Iva (16 let)
50%
Archivní příspěvek
22.12.2003 00:00
Vzal mi mého přítele do kterého jsem byla šíleně zamilovaná. A namísto něho mi seslal za několik měsíců jiného, který splňuje představy každé dívky. Vzal mi také dva členy rodiny.

Zaslal/a: Lucie (16 let)
50%
Archivní příspěvek
1 ...8910
https://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
https://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
https://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
https://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
https://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
https://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
https://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
https://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
https://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
https://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
https://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
https://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
https://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy