Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://www.facebook.com/pages/poradna-laskycz/186630958026517/

září 2007 - KDO JSEM A KAM PATŘÍM?

12.09.2007 00:00
KDO JSEM A KAM PATŘÍM?Mnozí lidé si myslí, že o sobě ví úplně všechno.Že už prozkoumali každou skulinku své duše...mnohdy to tak není.Postupem času zjišťujeme věci, o kterých jsme ani nevěděli, že je v sobě skrýváme.Každý má v sobě něco krásného, něco nezaměnitelného, a tím nemyslím vzhled.Nejdůležitější ale je, když víme, kdo doopravdy jsme...vždy jsem se pokládala za pohodovou holku se smíšenými city, které jiní nemůžou chápat...ale já sama jsem nechápala, jak to se mnou doopravdy je a co jsem vlastně zač...Myslela jsem si, že vím, kdo jsem, že vím, kam patřím...nebylo tomu tak.Každý si musí projít životními zkouškami, které prozkoumávají naši odolnost, průbojnost, umění odpouštět a začínat znovu, lepším životem.Osud si nevybírá, my sami určujeme, co s námi bude a jak budeme nakládat se svým životem.Pak teprve zjistíme, kdo jsme a určíme si své místo v životě....Zamlklá dívka s pochroumanými nervy, raněným srdcem a pesimistickým názorem na svět a hlavně lidi.Tohle ze mě bylo.Čas ale na nikoho nečeká a jednou to muselo přijít.Lidé se mění a došlo i na mě.Po všech těch skutcích neskutcích, které spíše zraňovaly druhé, i když úmysl byl jiný, jsem nakonec díky ostatním zjistila, kdo vlastně jsem.Nikdy nedojdeme do cíle, když si uvědomíme své chyby, ale pokračujeme v nich dál...pokud se opravdu chceme polepšit, musíme se změnit.Nejlepší je, když nás druzí dokážou brát i s našimi chybami.Jenomže někdy to přesáhne meze...naše srdce zachraňují, ale i zraňují...i díky němu máme chuť se zamyslet, chceme zjistit všechno o sobě, i když pravda je, že se poznáváme vlastně celý život.Teď už vím, kdo jsem a kam patřím.Už jsem konečně sama sebou...

Zaslal/a: Lenucha (15 let)
50%
Archivní příspěvek
12.09.2007 00:00
Kdo jsem a kam patřím? Tuto otázku si jistě,alespoň jednou za život,položí každý z nás.Kdo jsem? V první řadě jsem(my všichni jsme) člověk.Kouzlo každého člověka spočívá v tom,že každý je naprosto odlišný - na světě nenajdete dva stoprocentně identické jedince našeho druhu.Vzhledem k počtu asi okolo šesti miliard lidí na celé naší planetě je to zvláštní-ale je to tak.A proto se mi tato odpověď-"člověk" zdá hodně okleštěná.Já jsem JÁ.Mám své city,své názory a životní postoje,své radosti i starosti.Neexistuje NIKDO jiný jako jsem já.Mám jinak křivý nos,jinak velká a tvarovaná prsa a odlišné papilární linie než zbývajících šest miliard lidí se kterými se dělím o tento svět.Je to úžasné!Fascinující a nádherné uvědomit si takovouto věc...Jsem hodně uzavřená i když na ostatní vůbec tak nepůsobím.Nosím masku,kterou odkládám pouze když jsem uvnitř svých myšlenek a také když píšu.Nikdo na světě,krom mě a Boha mě doopravdy nezná..můj přítel,má matka,má velmi dobrá přítelkyně - dává mi to pocit bezpečí.Pocit,že mám kam utéct před celým světem a před vším světským zlem.Mým nejlepším přítelem je Bůh-Ten mě zná,ví na co myslím i jak se cítím a dává mi útěchu.Útěchu kterou nenalézám v reálném světě přesto,že ji tu dlouho hledám.A čím více ji hledám,tím více se vzdaluje..trápím se,protože s útěchou,se začíná ztrácet i naděje.Naděje na lepší svět,bez válek,hladovění,civilizačních chorob.Ztrácím naději v lepší společnost,která pomalu,ale jistě žene do záhuby sebe i tuto planetu svou bezohledností,egoismem,a zaslepeností.A toto je zároveň
odpověď na druhou část této otázky - ať už patřím kamkoli,do nebe,do pekla nebo jen do svého vlastního(pro mě lepšího) světa - SEM do reálného světa to určitě NENÍ.

Zaslal/a: Já :o) (18 let)
50%
Archivní příspěvek
11.09.2007 00:00
kdo vlastne jsem? tuhle otazku si snad polozil kazdy, na jednu stranu malilinkaty clovicek v obrovske planete a nebo bytost ovladající vse kolem?? proc tu jsem, jaky je muj udel? je potreba po sobe neco zanechat, snazit se pomoci nastavajicim generacim?? muzeme to brat ze vsech moznych uhlu pohledu, ja osobne dam prednost mnou. Mam za sebou neco, neco, o cem se neda jen tak hovorit v jedne vete, ale zaroven toho neni tolik. Jsem nazacatku vseho, ted se nejspis bude o vsem rozhodovat, o me budoucnosti, kam budu opravdu a k cemu patrit. Ted jsem spokojena. Mam svoje zazemi, svou rodinu, ktera me ma rada, nemam proc narikat. Desit se budoucna ci ne,? Budme optimiste. Snazme se zvolit vse, jak to nejlepe pujde. Kez by to vse bylo alespon z poloviny, jak je nyni. Na zaver jen podotknu: ridme se srdcem, rozumem a ne slepe zirat a nicit si zivot.

Zaslal/a: Zuzka (17 let)
50%
Archivní příspěvek
10.09.2007 00:00
Tak tohle je otázka, kterou jsem si ke konci prázdnin pokládala často. PO prázdninách mě totiž čekalo něco nového. NOvá škola, noví kamarádi, nové zážitky. Toho jsem se hodně moc bála.Nakonec se však ukázalo, že to bylo zbytečné. Teď po týdnu v nové škole jsem si uvědomila, že teď když začínám znovu, tak můžu všem ukázat kdo jsem.Prostě si o mě udělají obrázek sami, a je jen na mě, jestli bude špatný nebo ne. A teď už je přeci jasné kam patřím, mezi nové spolužáky na novou školu, kde budu prožívat další 4 roky svého života s lidmy, kteří mě budou brát takovou jaká jsem.

Zaslal/a: Petruška (15 let)
50%
Archivní příspěvek
10.09.2007 00:00
Kdo jsem a kam patřím stojí v otázce a za odpověď se naskýtá mnoho odpovětí,rozsáhlích dolouhých souvětí. Kam patřím?Můžu se zařadit do několika sociálních skupin.Vyplývají z toho ,odkud jsem, kde jsem se narodil, komu jsem se narodil,kde pacuji nebo studuji,jaké mám zájmy...Podstatné je, kam člověk patřit chce, co pro to dělá a jak je v tom dobrý.Chci být soušástí toho a toho ,chci patřit do té a té skupiny,tak pro to musím i něco udělat.Někdy, tam kam patří,nepotřebuje žádné vlohy,protože zkrátka už jen se narodí a už je součástí rodiny,součástí města ve kterém žije atd.
To co jsem plyne z toho co mě ovliňuje a ovlivňovalo ,prostředí ve kterém jsem žil a žiji,kamarádi ,rodina,lidé kolem mě ,média,názory které si utvářím časem,zkušenostmi,studiem,ale i zděděnými vlastnostmi,které člověk může potlači ale v situacíchj kdy jedná bezrozmyšlení,pod tlakem,vyplují na povrch.Jaký jsem? Mohu být v očích svých a v očích druhého odlišný.V očích přátel ,v očích nepřátel,v očích rodičů...
A proto jsem ten ve kterém se mísí, vše to co se kolem mě dělo a děje , i to co jsem si vzal z knich které sem četl ,názory které sem si vyvodil ,lidi kteří na mě působyli,jsem i ten kdo v sobě nese geny rodičů a patřím do prostředí lidí a míst které navštěvuji ať už za účelem bydlet,vydělávat,studovat,zajímat se o něco společně s dalšímy.

Zaslal/a: chili (21 let)
50%
Archivní příspěvek
1,2,3 56
http://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
http://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
http://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
http://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
http://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
http://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
http://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
http://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
http://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
http://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
http://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
http://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
http://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
http://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
http://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
http://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
http://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
http://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
http://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
http://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
http://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy