Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://www.facebook.com/pages/poradna-laskycz/186630958026517/

květen 2007 - JAKÉ FILMY SE MI LÍBÍ A CO MĚ NA NICH UPOUTALO

01.05.2007 00:00
Napíši sem dva filmy které mi něco řekly.

Fany. Tento film jsem poprvé zlédla asi tak před 4mi lety. A vím že na mně již tehdy udělal velký dojem. Proto jsme si nemohla dnes upřít možnost se na něj opět podívat. Ale než budu mluvit o svých pocitech z tohoto filmu raději Vám alespoň trošičku nastíním o čam tento film je.

Film je velice dobře obsazen Jiřinou Bohdalovou a Jiřinou Jiráskovou. Jejich role jsou v tomto filmu naprosto nezapomenutelné. Jiřina Bohdalová a Jiřina Jirásková hrají ve filmu dvě sestry. Jedna sestra je velice uspěšnou primářkou v nemocnici a ta druhá trpí duševní nemocí. Tetička ,která se o nesvéprávnou Fany stará, už to nevydržela a odjela do Ameriky. Místo ní si Fany vezme na strarosti její schopnější sestra Jiřina.Celý film nám poté ukazuje, jak je těžké žít s takovým člověkem a jak je takový člověk narozdíl od nás schopen vnímat mnohem lépe svět a své okolí. Pro obě ze sester je to velice těžké takto spolu žít, ale skoro by to i mohli zvládnout kdyby nedošlo ke krádeži soch v kostele ve kterém Fany pracuje, a který měla hlídat. Jenže nesvéprávnou Fany lupiči jednoduše obalamutili. Sestra se rozhodne dát Fany do ůstavu... Jak to skončí Vám nepovím jelikož Vás nechci připravit o zážitek z filmu.

Tento film mi dal mnohé. Zjištění že mnozí z těch, které my ,,normální'' lidé považujeme za neschopné a někdy až za debilní, jsou naopak mnohem vnímavější než my kteří nejsme nepřízní osudu nijak poznamenaní. Paní Bohdalová zahrála Fany podle mne a tedy očima amatéra velice dobře. Byla naprosto skvělá. Tento film je neopakovatelný a myslím si že i nenahraditelný. Žádný halivůdský trhák Vám nedá tolik co Tento film. Ty Filmy prostě nejsou schopny odtajit roušku porozumnění mezi námi a mezi lidmi kteří nedokáží myslet stejně jako mi. Myslím že ve vnitř všichni cítíme, že ti no postižení lidé ví mnohem více než mi, ale bojíme se jim to přiznat.

Lidé by se měli více zamýšlet nad jejich životy a ne se jim jen smát. Jsou to lidé jako my možná, že jejich svět je trošičku jiný než ten náš ale pořát jsou to lidé. Musíme se snažit jim pomoci a ne se snažit je potopit posměchem, který neuráží ani tak ně jako nás samotné. Protože kdo se takovým lidem směje nebo se s nimi odmítá bavit nebo dokonce je považuje za něco míň než je on sám, si snad ani nezaslouží mít nadále hrdou nálepku normálního člověka. Zamyslete se nad tím prosím a svět bude hned veselejší.

Tak to je ten první a ted ten další
Ahojky dnes jsem u své sestřenky zhlédla velice smutný film. Udělal se mnou mnohem víc než jsem dala najevo a teď když na ten film vzpomínám je mi hodně smutno. Ani nevím jestli vám o něm mám něco říci ale asi jo. Je to na vás jestli se na něj podíváte nebo ne. Alespoň budete vědět o co zhruba jde. Takže jde o to že jednu čtrnáctiletou dívku měli poslat do dětského domova jenomže ona se nějak dostala do ustavu pro mentálně zaosatalé. To by nebyl ani takový problém kdyby vychovatelky nebyly zlé a neterizovali děti. Je to hodně smutné. Dívka je tam zoufalá a snaží se utéci. Nakonec ten barák podpálí. Myslím že vám to těžko dobře popíši nejlepší bude když se na t podíváte sami.

Zaslal/a: Terísekk (15 let)
50%
Archivní příspěvek
01.05.2007 00:00
muj oblibeny film je 50x a stale poprve jeto hodne zajimavy napad na film....

Zaslal/a: Káťa Hřebíková (14 let)
50%
Archivní příspěvek
01.05.2007 00:00
jaké filmi se mi líbí?no abych řekla pravdu komedie a horory.co mě na nich upoutalo?komedie:můžeš se sní bavit když ti je smutno,koukat se na ní když je venku hnusně,a taky se při ní nerozbrečíš a můžeš si pozvat celou partu kámošů.horor:to je takovej uklidňující zažitek kterej tě mrazí po zádech a ty večer nemůžeš usnout a tím pádem si můžeš s kámoškou dát polštářovou bitvu:-)

Zaslal/a: bokovka555 (11 let)
50%
Archivní příspěvek
01.05.2007 00:00
Mám ráda thrilery, člověk se u nich může trošku bát, trošku přemýšlet o životě, občas se i zasmát a dýchat do posledního dechu s hrdinou daného filmu:) Smí s ním milovat a bát se o všechny, kteří jsou pro něj celým životem.
Film, který mě naposledy uchvátil se jmenuje Crash, jedná se o jeden večer složený z několika lidských příběhů. Hrdinové jsou hnáni kupředu svými předsudky, ale jediné co je drží nad vodou je láska, ať už se stane cokoli, vždy mají pro koho žít a to jediné je zachrání...Líbí se mi, že film není jen o lásce mezi dvěma lidmi, ale ukazuje lásku v nejrůznějších podobách, lásku tatínka ke své malé dcerce, lásku dcery ke svým rodičům, lásku ženy, která nakonec zjistí, že její jedinou přítelkyní je žena, která jí uklízí dům...
Určitě se podívejte:) Člověk by si měl udělat čas, tu a tam, kouknout na něco hezkého, protože tím pak rosteme:)

Přeji krásný den, Zuzka:)

Zaslal/a: Zuzička (23 let)
50%
Archivní příspěvek
1,2,3...
https://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
https://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
https://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
https://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
https://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
https://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
https://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
https://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
https://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
https://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
https://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
https://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
https://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy