Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://givt.cz/RAOSset.php?organizationId=571

září 2006 - ZASE ŠKOLA - A CO PRO MĚ ZNAMENÁ?

02.09.2006 00:00
Se mnou je to v tomto ohledu těžké. Škola jako taková pro mě znamená zabité večery nad učebnicemi, přelouskávání tlustých bichlí (nemám ráda povinnou četbu!), ale také občas zábavné hodiny s našimi (většinou) skvělými profesory. I přes nedostatek volného času během školního roku, bych se tam vlastně i docela těšila. Nebýt mých spolužáků. Během prázdnin jsem poznala spoustu skvělých lidí a tím spíš se mi nechce vracet se mezi tu bandu rozmazlených puberťáků. Nejsem nijak konfliktní člověk a s ostatními většinou vycházím, ale ve třídě to platí naopak. Nesnášejí mě. A co já? Teď už se jenom usmívám. Je to těžké, trhnout se od stáda, ale když to člověk zvládne (hlavně pokud názor stáda je úplně jiný než ten jeho), může si gratulovat. Mám ze sebe opravdu velmi dobrý pocit, poněvadž mít (a uchovat si!) vlastní názor je dneska víc než důležité.
Nebýt mých spolužáků, do školy bych se i docela těšila. Škola je to dobrá a já jí hodlám dostudovat. A ta partička mi v tom nezabrání! :))

Zaslal/a: Arienh (16 let)
50%
Archivní příspěvek
02.09.2006 00:00
Zase škola. Tak to si povzdychne na konci prázdnin asi každý. ;)Mě osobně škola dělá radost jenom v tom, že zase vidím všechny své známé, kamarády a hodné učitele, ale to je všechno. Nejvíc se těším až školu ukončím maturitou a pokusím se splnit svůj největší sen. Mít vlastní hotel. :-) Držte mi palečky, všem přeju splnění i těch vašich snů .. Peťula

Zaslal/a: Petra (17 let)
50%
Archivní příspěvek
02.09.2006 00:00
No to je jednoduché..v Květnu jsem Maturovala a jelikož jsem já ani nikdo z mých známých neodhadli situci maturita se bohužel nepovedla..nejvíc mě mrzí že to nebylo kvůli tomu že bych se neučila ale kvůli tomu že jsem se nechala moc vynervovat...no a tři měsíce prázdnin my pomohly se z toho dostat a začít znovu..takže pro mě je tento rok absolutně nejdůležitější..a místo toho abych byla někde na nové škole zastavila jsem se ve čtvrťáku...je ale super že mi škola a učitelé dali druhou šanci,tu totiž jen tak v něčm nedostanete..takže vzhůru k sešitům a učit se dokud to jde a někdo vám věří a podpoří vás....Já se budu snažit a DKÁŽU TO teda musím...zatím ahoj a nevěšte hlavu kdž se něco nepovede,většinou to jde napravit...Lucka

Zaslal/a: Lucka (18 let)
50%
Archivní příspěvek
02.09.2006 00:00
Ach jo,zase ta škola,ale ono je to vlastně dobře,že škola je...Já jsem kolikrát rozzlobená kvůli tomu,že musím zase do školy,ale když si uvědomím,co se ve škole naučím,tak vědomosti pro mě znamenají všechno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak např.: Jsem dospělá a nechodila jsem v dětství do školy...Chci si kopit dům a prodávající mi dá smlouvu na dům,ale já boužel neumím číst!Co když je v té smlouvě napsáno,že budu muset zaplatit nějaký poplatek?
Nedělám si s tím hlavu a smlouvu jednoduše podepíšu,dům stál 1 200 000Kč,- ale mně o pár týdnů později přišla složenka na 10 000 000Kč,-!Co budu dělat?Jak to zaplatím?...............................?

A tohle by se mohlo stát,kdyby někdo neuměl číst!ale já naštěstí číst umím,psát umím a jsem zato moc ráda!Sice to říkám nerada,ale škola je dobrá věc,protože my si ani neuvědomujeme,že kdyby škola nebyla mohlo by se stát co co jsem zmínila,a proto školu nezanedbávám,a poctivě se učím a za školu bych nikdy nešla!Nikdy!A vlastně (už to říkám naposledy) ŠKOLA JE DOBRÁ VĚC!

Zaslal/a: Adélka (15 let)
50%
Archivní příspěvek
01.09.2006 00:00
Před námi je poslední týden prázdnin!Jsem u svého přítele na víkend. Ležíme vedle sebe na posteli a on se mě najednou zeptá: "A jak se těšíš do školy?" Co myslíte, že jsem udělala? Vrhla jsem na něj vražedný pohled a vlastně až "díky" němu jsem si uvědomila, že se prázdninky chýlí ke konci!:(On se mi sice posmívá, že musim do školy, ale myslím, že mi to v hloubi duše závidí, protože těžce pracuje.
Jo,né nadarmo mě mamka posílala na brigádu na mytí nádobí.Říkala mi:" Na brigádu se chodí proto, aby sis vážila toho, že ještě studuješ!" Sice nerada, ale musím uznat, že má pravdu.(Brigáda byla strašná.)
Je to pro mě trochu smutné, že končí volno, ale mám dobrý pocit, že jsem ho využila, jak se dalo!:) Tyhle prázdniny byly super, odnesla jsem si z nich spoustu poučení, nových zážitků i nových přátel!
Musím také říci, že se vlastně i do té mé školy těším. Je to ale hlavně kůli mým přátelům, které jsem třeba celé ty dva měsíce neviděla!
Chodím na gymnázium a teď se chystám do druhého ročníku, někdo mě straší,že je to nejhorší rok, ale každý rok je asi svým způsobem horší či lepší.
Musím však počítat s tím, že profesoři se s námi už od začátku nebudou něják mazlit, ale to se něják překoná. Hlavně neztrácet hlavu! (I když občas se mi povede, že si ji zapomenu vzít do školy:)
Škola je velmi důležitá, to jsem věděla vždycky! Znamená pro mě shon, při kterém se často musím rozhodnout, pro tu důležitější věc! Takže je vlastně prospěšná, naučí člověka rychlejšímu rozhodování.
Také díky škole jsem se naučila lépe se vyjadřovat na veřejnosti, před větším množstvím lidí.
Všechno ale záleží na tom, jak se tam cítím. Jaké tam potkávám lidi a hlavně, jaké mám profesory! Protože učitel udělá mnoho.
Takže abych to schrnula-škola je důležitá a dává nám dobré i špatné, hlavně něco do života!

Zaslal/a: Dita (18 let)
50%
Archivní příspěvek
1,2,3... 1718
https://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
https://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
https://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
https://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
https://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
https://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
https://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
https://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
https://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
https://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
https://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
https://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
https://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy