Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://givt.cz/RAOSset.php?organizationId=571

březen 2005 - VZTAH JÁ A OKOLNÍ SVĚT - JE DOBRÝ NEBO ŠPATNÝ?

28.03.2005 00:00
Milujem okolity svet...Milujem letne rana,ked ma zobudi slnko a nabije ma energiou na cely den.Milujem zimne vecery,ked sa skrehnuta vratim domov do tepla.Milujem jarne popoludnia,ked sa vsade vo vzduchu vznasa omamna vona orgovanu.Milujem zivot.
Ked rano otvorim oci, dakujem osudu,ze mi dal sancu prezit este jeden den,ktory moze byt vzdy krajsi a lepsi ako ten predchadzajuci.
Milujem ludi...Rodinu,kamaratov,znamych,aj neznamych,proste vsetkych...Snazim sa usmievat sa na kazdeho,aby som svoju lasku ku vsetkemu zivemu aj nezivemu preniesla aspon na niekoho...
Niektori ludia si myslia,ze sa pretvarujem,ze moj usmev nie je uprimny.Ale ja sa NAOZAJ snazim tesit sa z kazdej malickosti!!Mozno mi moj usmev zavidia,no nad tym sa nezamyslam,lebo v mojom svete neexistuje zavist ani nic podobne...Mozno som naivna,no snazim sa v kazdom vidiet len to najlepsie.Samozrejme,som obcas sklamana,no vzdy si poviem,ze je na svete este mnoho ludi,kvoli ktorym sa oplati smiat sa.
Ja sa priam az musim smiat...je to najjednoduchsia cesta ako si splnit svoj zivotny ciel.Ja totiz chcem byt perfektna zena.Chcem byt mudra,mila a hlavne milujuca manzelka a matka.Chcem,abyludia,ktori ma poznaju a este len budu poznat,mohli povedat:"Som rad,ze ta poznam,zmenila si moj svet k lepsiemu."
Mozno sa mi nepodari rozniest usmev po celom svete a zmenit tak svet kazdeho cloveka,no budem sa snazit robit to,co bude v mojich silach.
A ak sa mi podari zmenit zivot co len jedneho cloveka, budem spokojna...

Zaslal/a: Tereza (19 let)
50%
Archivní příspěvek
31.03.2005 00:00
Neviem objektívne posúdiť či je tento okolitý svet dobrý alebo zlý. Na jednej strane krásne pocity a veci, ktoré sa nedajú nahradiť, ako je láska, dosiahnutie dlho vytúženého cieľu, alebo pre niekoho hoci aj celkom obyčajný západ slnka, ktorý ja ale pokladám za nádherný...Na druhej strane hnusné krvilačné vojny, pri ktorých zomierajú úplne nevinní ľudia, ďalej útrapy detí, zvierat, či dospelých, ktorí sa ničím neprehrešili...Choroby,týranie,šikana...tieto veci najviac neznášam...Myslím, že svet je aj dobrý aj zlý...Ale predsa je asi tých dobrých vecí trošku viac...Veľa ľudí sa nevie vyrovnať s vlastným nešťastím, či zlobou iných ľudí...preto sa radikálne rozhodne ukončiť svoj život..samovraždou..
Ja si však chcem naplno prežiť svoj život,ako som už spomínala, milujem pocity, ako je láska, alebo to dosiahnutie cieľu.Vtedy mi nezáleží na ničom, na žiadnych problémoch, som proste strašne šťastná...ten pocit sa nedá popísať...určite to každý už aspoň raz zažil...Vtedy mám naozaj pocit, že svet je nádherný...Alebo hoci aj keď som so svojou rodinou, šťastná, aj keď iným spôsobom, tak mám naozaj pocit, že svet je nádherný...Ale ak si pozriem film trhajúci srdce napríklad o koncentračných táborov, je mi takmer do plaču...Ako môžu žiť také zvery, ktoré si hovoria ľudia?Je mi z toho strašne smutno, aj z týrania a šikanovania, či ľudí či zvierat,zloby; a keby toto aj s chorobami zmizlo zo sveta, myslím, že náš svet by bol to najnádhernejšie miesto vo vesmíre!Prečo si navzájom ubližujeme, však musíme bojovať proti mnohým strašným veciam!Tak prečo si to ešte sťažujeme? Naozaj to nechápem...Ale aj tak je tento svet podľa mňa pekný:)

Zaslal/a: Nelsie (13 let)
50%
Archivní příspěvek
31.03.2005 00:00
Já a vztah k okolí??No budu mluvit konkrétn´ě.Někdy mám pocit že do tohodle světa opravdu nepatřím.Mám pocit že kolem mě sou lidé kteří myslí jen na sebe.Mam teď PROBLÉM SE VYROVNAT s rozvodem mojich rodičů a nikdy mi v tom není nápomocet.Vim zcela určitě že bych kámošce v tomle byla nápomocna ale já sem někdy pro lidy vzduch.Svět okolo mne se ale kolem mne netočí někdy mám pocit že by mohl alespoň někdy.A proto si myslím že svět má spoustu v sobě spoustu rezerv.Myslím že kdyby lidé k sobě byl vlídnější a více důvěřivé vše by šlo snáze.Chtěla bych uvést příklad.Zamyslete se nad tím že jste zdraví,máte tu možnost sami se pohybot,chodit do koly či do práce ale někteří tu možnost nemají.A tito lidé sou někdy daleko vyspělejší v chování druhých a proto tyto lidy velmi obdivuju.Sou vděčný za každou maličkost a nám normálnim zdravim liden nestačí pomalu nic.Opravdu se zamyslete nad tím jestli byste nemohli být někomu nápomocni nebo třeba zlepšit některé chování k některému jedinci který si to nezasloží!!

Zaslal/a: Kristýnka (14 let)
50%
Archivní příspěvek
30.03.2005 00:00
Ja a muj vztah k prostrediu ludi je dobrz.s kazdym vychazam velmi dobre mam velmi vela pratel a kazdej ma u as pozna..snazim sa bzt s kazdym za dobre naslouchat a radit a aj proto myslim źe som velmi oblibena v me parte..no nemylite si ze som nafoukana..ja to proste jen tak citim ze me lidi berou...

Zaslal/a: Nikolka (17 let)
50%
Archivní příspěvek
30.03.2005 00:00
No asi dobrý aji někdy špatný , svět není špatný, ale lidi by nemuseli rozhazovat nejrůznější odpadky. Stejně mě nejvíce štve že lidi kradou a zabijejí neviné lidi a krásné zvířatka, vypalují lesy a kácejí pralesy žijí tam přece malý tvorové, kteří se tam narodily.Jak by nám bylo kdyby někdo zničil Českou republiku no asi tak jak je tým zvířatkům.Já píšu kdybych nenávyděla svět, ale kdo by tak nepsal. Všechna vina neleží na nás , ale na lidi, kteří vyrábějí ty spreje, které vypouštějí "freony" a proto tajou ledovce ničí se tím ozonová vrstva a oni si asi neuvědomují že třeba za 100 let tady žádní lidé na této planetě nebudou bude to tady samá pustina naše děti nebo jejich děti už toho nedočkají světa. Miluju svůj život!!! a stromy,keře a nejraději tu vůni přírody, která je tak nádherná ne jak naše město samý benzín a smrad! Vyděla jsem v časpise neviné koně to byla, ale hrůza ja jsem vegetarián (ale někdy si dám kuřecí řízek) kvůli salámu, aby se lidi najedli to je nelickost kdo by byl schopný zabít tak krásné zvíře asi necita.V Asii trpí hlady bídou a Japonsko vyrábí samou elektroniku a co oni oni jsou určitě rádi že mají kousek rohlíku.
Když to shrnu tak je náš svět špatný, ale i velmi dobrý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)))))))))))))))))))))

Zaslal/a: Kateřina (13 let)
50%
Archivní příspěvek
...456
https://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
https://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
https://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
https://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
https://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
https://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
https://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
https://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
https://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
https://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
https://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
https://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
https://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy