Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://givt.cz/RAOSset.php?organizationId=571

prosinec 2005 - CO BUDEŠ V PŘÍŠTÍM ROCE DĚLAT JINAK A LÉPE

07.12.2005 00:00
Otázka na pohled jednoduchá, ale v podstatě zas až tak jednoduchá není. Skoro na všechny dopadá koncem roku zvláštní druh nostalgie, který nás nutí dělat novoroční předsevzetí, ale sotva vystřízlivíme po silvestrovských oslavách, dopadne na nás lidská přirozenost a do týdne je s předsevzetími nenávratný konec. Sama se držím toho, že veškerá novoroční předsevzetí jsou zbytečná, pokud na sobě chci doopravdy něco změnit, je mi jedno jestli je právě 1. ledna, 15. června nebo 9. září, protože TEN SPRÁVNÝ ČAS ZMĚNIT SE je POŘÁD, a ne jenom na začátku roku. A vymýšlet si něco, v čem bych se mohla změnit nebo zlepšit jenom proto, že brzo bude nový rok je podle mě blbost.
Nejlepší asi je neklást si mezníky a neříkat že "od toho a toho data budu dělat to a to jinak a líp", doopravdy to chce jenom skutečnou chuť jít do toho a vůli vytrvat a pak to přijde samo.
To ve výsledku znamená, že v příštím roce chci dělat jinak a líp to, co chci dělat jinak a líp každý jiný den v roce. Ale svou zásadu stejně poruším - vždyť zásady jsou od toho, aby se občas porušily - příští rok se chci naučit řídit auto. Ne proto, že by to mělo být novoroční předsevzetí, ale prostě proto, že to chci.
A na závěr přidávám dalajlamova slova, kterými reagoval na příchod roku 2000:"Je to jenom další den, další rok..."

Zaslal/a: ddddaanger (18 let)
50%
Archivní příspěvek
06.12.2005 00:00
Jelikož zjišťuji, že stále více přibírám na váze, tak bych chtěla v prvé řadě ZHUBNOUT! A to pořádně, aby mi moje rodina nezačala potají říkat ALMARA. To ale znamená hodně cvičit (ještě, že mi letos Ježíšek určitě přinese rotoped), jíst dosti zeleniny, což ovšem nebude po chuti zbytku mé rodiny, která je odkojena masem.Ale nešť, chtějí mít sexy mamču, tak ať taky trpí se mnou. Tak a basta!

Zaslal/a: Jana (48 let)
50%
Archivní příspěvek
06.12.2005 00:00
gdgte

Zaslal/a: Tereza (11 let)
50%
Archivní příspěvek
06.12.2005 00:00
Co budu dělat v příštím roce jinak a lépe?
Vloni jsem si položila stejnou otázku a taky jsem si odpověděla - VŠECHNO! Začala jsem ze školou. Po týdnu už jsem se přestala učit na menší písemky a po dalším týdnu jsem se přestala učit. Následovala rodina. Občas jsem mamince přinesla malou drobnost,ale i to mě brzy přešlo. Pak jsem se snažila ve sportu,. Jelikož nemám zrovna ploché bříško,začala jsem cvičit. Celý měsíc,jednou denně. Pak ale nastalo několik dní volna a já na cvičení zapomněla,i když mi viditelně svědčilo. Teď opět začínám.
CO Z TOHO PLYNE?
Málokdy svá předsevzetí dodržím,ale pokud chci něčeho důležitého docílit - opravdu svůj slib dodržím a věřím,že to zvládne každý.

Zaslal/a: Maky (13 let)
50%
Archivní příspěvek
05.12.2005 00:00
Asi ve svých 11ti letech jsem si zavedla deník.Ze začátku jsem do něj psávala často a čím jsem byla starší, už jsem na to neměla tolik čas.Přesto už jich mám několik a i teď si někdy udělám čas a když už začnu, tak se nemůžu dobrat ke konci.Jednou za čas si je tak pročítám a zjišťuji, že se měním každým dnem a pořád dělám nějaké chyby.Tím, že vysypu na papír všechno, co cítím a co dělám uvědomím si, co bylo správné a co ne.Před dvěma lety jsem ztratila osobu, kterou jsem měla na světě nejradši z vlastní hlouposti.Bylo mi smutno, atak jsem si šla číst svou knihu minulosti a pochopila jsem, kde byla chyba.Rozhodla jsem se, že taková, jaká jsem byla, už nikdy nebudu a chtěla to napravit.Tu onou osobu, jsem získala zase zpět, a to jen díky tomu, že jsem si uvědomila, co bylo špatně.Z chyb se opravdu člověk učí.Příští rok mi bude 15 a jdu na střední školu, takže se hodně věcí změní a já se toho docela bojím.V příštím roce se budu snažit se všemi vycházet a užívat každou minutu s těmi, s kterými už na začátku září nebudu moct být.Budu se muset pořádně zabrat do učení, protože to bude příští rok asi to nejdůležitější.A jednu mou špatnou vlastnost se pokusím změnit.Nedokážu se chovat tak, jak to cítím.I když mám někoho moc ráda, nedokážu mu dát ty city najevo, dokázat mu to, i když on to třeba ví.Z vlastní zkušenosti, i když vím, že mě má někdo rád, ale nedá mi to najevo, mrzí mě to a přijde mi, že už mu lezu krkem.Ale většinou je za tím úplně něco jiného.A ještě jedna moje nepříliš dobrá vlastnost.Totiž vždy, když si něco naplánuji, většinou z toho sejde a nic se nerealizuje.Tomu chci konečně pomoct.Vlastně jsem už začala, ale mám mám malé sebevědomí a k tomu je potřeba na něm zapracovat.Nezbývá, než doufat, že nebudu stále dokola šlapat po svých stopách, ale konečně naberu jiný směr a ty chyby, co jsem dělala, napravím.A že jich bylo :-)

Zaslal/a: Katia (16 let)
50%
Archivní příspěvek
1,2,3... 14
https://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
https://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
https://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
https://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
https://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
https://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
https://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
https://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
https://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
https://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
https://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
https://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
https://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
https://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
https://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
https://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
https://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
https://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
https://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy