Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://givt.cz/RAOSset.php?organizationId=571

srpen 2007 - VZDĚLÁNÍ - JE PRO ME DůLEŽITÉ?

02.08.2007 00:00
Jestli je pro mě důležité vzdělání? Rozhodně! Nechápu však k čemu by mi mohla být v budoucnu prospěšná třeba Chemie nebo Fyzika když chci nadále studovat žurnalistiku! Myslímm si že takovéto předměty byse neměli vyučovat normálne, ale být jen volitebnými předměty. Tak tedy vzdělání je pro mě důležité jen určitými směry. Je pro mě důležitá čestina a cizí jazyky, vědšina předmětů vyučujících se ve škole však rozhodně ne.

Zaslal/a: godžei (15 let)
50%
Archivní příspěvek
02.08.2007 00:00
Jasně.Víš rodiče ode mne toho moc čekají a já mam strach že je sklamu.A vděláni není důležitý jenom proto,ale i mě na tom záleží.Páč nechci skončit za pokladnou v hypermarketu.Když jsem byla malá a možná i teď sním o tom že budu žít ve vilce s bazénem....A myslím,že nejsem sama.Znáte tu reklamu na tu formuli jak je tam že Abys sis svůj sen splnil,musíš se ho držet a pevně???to přesně chci já...Ale já na to nemam,takže jsem se nejspíš už smířila s tím,že budu bydlet v paneláku...Nebo si najdu někoho jenom pro prachy...(mluvim jak v telenovel Fuj vidéte jak jsem na tom špatně?)I když když se zamyslim možná si z toho dělam srandu páč teď jsou dost důležitý jazyky a hlavně angličtina,která mi zatim jde a nevypadá to,že by mi měla přestat jít.Jelikož jsem počítačovej človek tak koukam neustále na anglický videa a navíc jsem bydlela tejden v londýně u rodiny...Vlastně to bylo tak že jsem se domlouvala za ně čéče kdyby tu bylo jiný tema tak o tomhle se můžu rozpovídat....Ale to neni jenže stejně vám řeknu,že jsem se tam zůčasnila demonstrace za Sýrii a Palestinu,a že jsem tam viděla vedle baráku pobíhat lišku,a že jsem se zůčasnila pochodu naháču proti autům.Mno nic tak radší k tema.I když já už asi řekla všechno...Vlastně možná jenom to,že může bejt vdělání na nic páč ségra jde na servírku(mno máma je nadšená)ale,stejně v baru přijmou každýho kdo jim přijde pod ruku.Tak to už je snad vše.

Zaslal/a: Market.lide (13 let)
50%
Archivní příspěvek
02.08.2007 00:00
Vzdělání?...Tak to je jedna z nejdůležitějších věcí,co se týče budouctnosti. Pro mě platí heslo kolik řečí umíš tolikrát jsi člověkem. Je krásné dokázat si popovídat po celém světě a své pocity vyjádřit hned několika způsoby. Naučit se ale více jazyků,je obrovská dřina. Stojí to spoustu času,nervů a samozřejmě taky peněz. Vše se ale potom vrací i s úroky. Jazyky jsou pro mě největší prioritou,ale z praxe svých příbuzných vím, že na školu, se co se týče cizích řečí,spoléhat nemohu. Proto jsem si nevybrala nějakou jazykovou školu,ale po prázdninách nastupuji na pedagogické lyceum,do 1.ročníku. I tak se jazyky budu učit 2. Ráda bych ještě chtěla zvládat samostudium a o prázdninách bych ráda brigádně navštívila nějakou cizí zemi. Na novou školu už se nemůžu dočkat...až poznám nové lidi a budu se moct učit novým odborným a zajímavým předmětům jako je:dramatická výchova,pedagogika či psychologie.

Zaslal/a: Janulka (17 let)
50%
Archivní příspěvek
01.08.2007 00:00
Dnes vám napíši píspěvek na téma VZDĚLÁNÍ-JE PRO MĚ DŮLEŽITÉ?.Pro mě vzdělání důležité je.Teď po prázdninách nastupuji do deváté třídy.Čekají mě přijímačky.V osmé třídě,někdy začátkem školního roku jsem chtěla jít na gymplu nás ve městě.Změna v mém rozhodnutí přišla v listopadu .To u nás byl Festival vzdělávání.A rozhodla jsem se pro Hotelovou školu Světlou ve Velkém Meziříčí.Na gymnáziu máte 4 roky a maturitu a když chcete dělat např.doktůrka a přijdete na to někdy ve třeťáku,tak to musíte na vysokou.A takhle na školách s oborama už víte co budete dělat za práci.Bez vzdělání se nikde nechytáte.Maturitu má dnes skoro každý.Ale ne každého s maturitou vezmou na jeho vysněné povolání.Vzdělání je pro mě velmi důležité.Vzdělání je pro mě "bránou" k "lepší"práci ,navíc bez vysoké školy bych měla výčitky svědomí.Protože vysoká škola je jedna z mála možností,kde se vzdělání uplatňuje.V dnešní době je střední škola "nic".Vystudujete zdrávku a co?Holky jsou jenom sestřičky ,žádné lékařky jak si někteří rodiče představují,že z jejích dětí bude to,co oni sami nikdy nedokázali.Ale proč rodiče chtějí po dětech takové požadavky?Copak rodičům nestačí k jejich štěstí že se aspoň dítě snaží .A co když třeba něudělají přijímačky?To je hned oheň na střeše.A pro mě je fakt moc důležité vzdělání .Bez něho nejsem "nikdo"!

Zaslal/a: wilianka (16 let)
50%
Archivní příspěvek
01.08.2007 00:00
Ano,dá se říct,že je pro mě vzdělání důležité.I když ne tak jako třeba zdraví,láska atd. Z vlastní zkušenosti ale vím,že vzdělání samo o sobě nám úspěch nezaručí(znám vysokoškolačku,která prodává ve stánku se zeleninou a třeba v našem parlamentu sedí lidi třeba jenom se střední..). Záleží na tom,v jakém oboru jsme vzdělaní,protože některé školy nám v našich končinách můžou být celkem na nic. Každopádně jsem ráda za to,že se můžu vzdělávat,protže někteří z nás tu šanci nedostanou.Přiznám se,že nechápu lidi,kteří se o nic nezajimají a bohužel jim některé věci zůstanou skryty...Myslím,že vyšší úroveň vzdělanosti nám také přinese vyšší možnost míru,i když to není jisté.....

Zaslal/a: Tea (23 let)
50%
Archivní příspěvek
1,2,3...
http://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
http://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
http://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
http://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
http://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
http://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
http://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
http://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
http://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
http://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
http://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
http://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
http://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
http://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
http://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
http://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
http://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
http://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
http://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
http://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
http://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy