Uživatel:
Heslo:
Nový uživatel
Ztráta hesla?
https://givt.cz/RAOSset.php?organizationId=571

březen 2007 - JARO SE BLÍŽÍ... CO MĚ NA JAŘE ČEKÁ?

24.03.2007 00:00
Jarní probouzení

Pojem jaro zahrnuje a ukrývá mnoho krásných zajímavých věcí, jako například rostliny, zvířata a každoročně i nový život. Je to moje velmi oblíbené období. Z ještě nerozmrzlé půdy vykukují první sněženky, bledulky, upolíny, krokusy a podběl. Rozkvétá jíva (kočičky), líska (jehnědy), můžeme vidět i sedmikrásku. Sníh pomalu, ale jistě roztává, řeky a rybníky se zbavují ledu, jenž je přes zimu pokrývá. Probouzejí se zvířátka ze zimního spánku, přilétají skřivani, za zvlášť teplého počasí i samičky pěnkav. Zvěř v přírodě ale velmi hladoví. Protože obvykle ještě bývá zima, nemá co jíst. V březnu, prvním jarním měsíci, je už trochu teplejší a vlídnější počasí. Na zahrádkách se začíná s jarními pracemi, seje se různá zelenina, např. mrkev, petržel a špenát, vylézají žížaly a někdy nás otravují i mouchy. Pučí zlatice a podobné keříky, rostou hyacinty a krokusy. Slaví se velmi hezký svátek – Velikonoce. Barví se vajíčka, plete se pomlázka z vrbových proutků a kluci chodí k děvčatům na koledu na Velikonoční pondělí. V dubnu kvetou tulipány a narcisy. Líhnou se malá kuřátka, kachňátka a housátka. Je totiž příznivý čas pro rození a líhnutí mláďat. A když už máme dvorek plný této drobné roztomilé havěti, zbývá ještě, aby vyrostla pěkná tráva a rozkvetly ovocné stromy a další květiny. Tomu nastane v květnu. Zahrádky a sady zdobí tisíce kvítků třešní, višní, jabloní a ostatních plodin. Z trávy vystrkují své hlavičky pampelišky a celý svět je jeden květ. Podle toho asi dostal tento měsíc své jméno. A té vůně všude kolem! Jaro je velmi krásná část roku, příroda se probouzí a člověk má mít daleko lepší náladu než v zimě. Ale někoho už ani to jaro neovlivňuje.
Když se procházím tou pomalu rozkvétající přírodou, vidím sluneční paprsky, jak se třpytivě odrážejí od vlnek klidného rybníčku uprostřed krásné a člověkem dosud nezničené přírody, mám takový zvláštní pocit, jako bych stále něco ztrácela a znovu pak nacházela právě v té volnosti a nespoutanosti přírodní scenérie dokreslené stromy v dálce a labutěmi na vodě. Přála bych si ten nádherný a omamující pocit vykřičet do nebe, do prostoru kolem sebe, ale náhle se zarazím a uvědomím si, co bude ale potom? Co až zase zjistím, že se mi to jen zdá, že ten den není vůbec tak krásný pro mě, jak jsem si to představovala? Co až si uvědomím, že se změnil jen svět okolní, nikoli ten můj skutečný? Ano, budu zase na záčátku své dlouhé cyklické poutě připravena a odhodlána znovu a ještě jistě mnohokrát podstoupit snahu o cestu dál bez pádu zpět...

Zaslal/a: Andrea-Danielle (18 let)
50%
Archivní příspěvek
30.03.2007 00:00
Jaro se blíží....hm...má naddrženost vsoupá...vždy sem si užívala nevázala se a jen si s kluky hrála,hrála sem i i stím prvním...získala ho a pak ho odkopla,jako zbytek mých nezávazných sexuálních vztahů...Když jsem se loni spálila a dala jednomu šanci zničil mě,byla sem na dně.Ale díky němu jsem si uvědomila,že mé PRVNÍ vzplanutí jara nebylo jen přijít o panenskou blánu,ale kluk mýho života a díky tomu co mi ublížil jsem si uvědomila,že ten PRVNÍ je ten PRAVÝ.Naštěstí mi i po 5letech dal šanci-už nejsme panic a pana,ale pěkně vyřádění lidé,co touží celou dobu jen po jednom...po SOBĚ VZÁJEMĚ.


Od tý doby používám heslo:ČÍM VÍC ZÍSKÍŠ,TÍM VÍC MŮŽEŠ ZTRATIT!!!

Takže pozor na jarní vzplanutí.Buď jen nezávazně,nebo napořád.A holky věřte tomu,že já jako ženská co měla 38 sexuálních partnerů teď neuvěřitelně lituje,že nebyla jen s jedním,tím PRVNÍM a PRAVÝM.

Teď se pochlubím...BUDEME SE BRÁT :)

Važte si Lásky co Vám opětuje ten druhý a nevybírejte,přeberete.A jen málokdo Vám dá novou šanci.V toto případě Vám nepomůže ani harašení jara.

Pac a puska.

Zaslal/a: janka (20 let)
50%
Archivní příspěvek
29.03.2007 00:00
Jen to nejlepší.

Zaslal/a: Zuzana (34 let)
50%
Archivní příspěvek
29.03.2007 00:00
Na jaře?Zajímavá otázka...Tak pokud bude teplo a busde svítit sluníčko,tak určitě budu lítat po venku a budu se dívat,jak je na světě krásně...taky budu na naší škole obsluhovat a vydělávat penízky,což je super,páč taková škola se hned tak nenajde!:) A pokud bude hnusně jako teďka,tak budu vlastně dělat to samý,až na to lítání po venku,to budu určitě u svojí nejlepší kámošky Peti a budem tlachat na téma kluci,moda a tak jako vždycky...prostě si myslím,že se určo nudit nebudu...Jaro je moje nejoblíbenější část ročních období!:)

Zaslal/a: Renča (15 let)
50%
Archivní příspěvek
28.03.2007 00:00
Jaro je druhé mé oblíbené roční období :) pokud by vás zajímalo které první, tak je to léto :) ... Tento rok je pro mě nejtěžší .. a nejhorší bude právě
jaro :( .. jsem ve 4. ročníku, tak mě čeká v tomto období maturita a několik přijímaček na VŠ :( ... Rozhodne se, co se mnou bude .. kde budou vést mé kroky... určí se mi nová cesta životem, kudy půjdu dál .. směr mé budoucnosti.

Zaslal/a: Kača (19 let)
50%
Archivní příspěvek
...111213
http://www.poradna-lasky.cz/cs/registrace::Registrace
http://www.poradna-lasky.cz/cs/napoveda::Nápověda
http://www.poradna-lasky.cz/cs/vseobecne-podminky::Všeobecné podmínky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/ochrana-osobnich-udaju::Ochrana osobních údajů
http://www.poradna-lasky.cz/cs/podporte-nas::Podpořte nás
http://www.poradna-lasky.cz/cs/caste-dotazy::Časté dotazy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/zaslani-dotazu::Zaslat dotaz
http://www.poradna-lasky.cz/cs/nase-odpovedi::Naše odpovědi
http://www.poradna-lasky.cz/cs/rekni-to::Řekni to!
http://www.poradna-lasky.cz/cs/komunikace-na-internetu::Komunikace na internetu
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty-na-odborniky::Kontakty na odborníky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/testy::Testy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/ankety::Ankety
http://www.poradna-lasky.cz/cs/soutez::Soutěž
http://www.poradna-lasky.cz/cs/profily::Profily
http://www.poradna-lasky.cz/cs/seznamka::Seznamka
http://www.poradna-lasky.cz/cs/laska-v-literature::Láska v literatuře
http://www.poradna-lasky.cz/cs/pribehy::Příběhy
http://www.poradna-lasky.cz/cs/basnicky::Básničky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/citaty::Citáty
http://www.poradna-lasky.cz/cs/prislovi::Přísloví
http://www.poradna-lasky.cz/cs/blbinky::Blbinky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/o-poradne-lasky::O Poradně lásky
http://www.poradna-lasky.cz/cs/poradna-v-cislech::Poradna v číslech
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kodex-poradce::Kodex poradce
http://www.poradna-lasky.cz/cs/cordatum-praha::Cordatum Praha
http://www.poradna-lasky.cz/cs/nasi-dobrovolnici::Naši dobrovolníci
http://www.poradna-lasky.cz/cs/sponzori::Sponzoři
http://www.poradna-lasky.cz/cs/spratelene-weby::Spřátelené weby
http://www.poradna-lasky.cz/cs/napsali-o-nas::Napsali o nás
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kontakty::Kontakty
http://www.poradna-lasky.cz/cs/kniha-hostu::Kniha hostů
http://www.poradna-lasky.cz/cs/tiskove-zpravy::Tiskové zprávy